menu Veiling

Wijnen kopen en verkopen

Wijn verkopen

Indien u wijnen via de veiling wil verkopen, verzoeken wij u een lijst met daarop een overzicht van de wijnen aan ons te mailen. U kan hiervoor ons voorbeeld-bestand gebruiken.

Wij zullen u het overzicht met de taxatie van de wijn per fles in goede staat terug sturen. Als u besluit de wijnen te laten veilen zullen wij met u een commissie afspreken die ligt tussen de 5% -10%. Deze commissie is afhankelijk van de hoeveelheid en waarde van de wijnen.

Wij spreken met u een datum af waarop de wijnen fysiek in ons veilinghuis moeten zijn. Wijnen worden eventueel kostenloos bij u opgehaald.

U krijgt van ons een consignatieborderel waarop alle voorwaarden, afspraken en ingebrachte wijnen vermeld worden.

Twee weken voor de veiling ontvangt u het definitieve overzicht van de door u ingebrachte wijnen. Binnen drie weken na afloop van de veiling wordt u onvoorwaardelijk cash of per bank uitbetaald.

Onverkochte loten worden opnieuw in veiling gebracht tegen een lagere prijs of u kunt ze terugnemen, dit in overleg met u.

Indien u meer informatie wenst aarzel dan niet contact met ons op te nemen.

Verkoop uw wijnen Download voorbeeldbestand

Wijnen kopen

Bieden op loten kan op drie manieren:

  1. in de veilingzaal: na inschrijving ontvangt u een biednummer.
  2. online bieden: Vanaf moment van publicatie is het mogelijk om na inschrijving online een schriftelijk bod achter te laten. Tot een uur voor aanvang van de veiling is online bieden mogelijk.
  3. telefonisch bieden: Na inschrijving en opgave lotnummers wordt er telefonisch contact met u opgenomen om tijdens de veiling mee te bieden.
Na afloop van de veiling kunt u na betaling de door u gekochte wijnen direct meenemen. Schriftelijke en telefonische bieders ontvangen op maandag na de veiling een overzicht. Betaling en afhaling van de gekochte wijnen dient te geschieden binnen 7 dagen na de veiling.

Wijnen kunnen ook verzekerd aan u verstuurd worden. Vraag ons naar de kosten. Bij aankopen boven €5000,- worden wijnen in de BENELUX gratis bezorgd, met uitzondering van de eilanden.

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...